Bemutatkozunk

Értékelés:
(5 szavazat)

Kámánné Szép Terézia – igazgatóKámánné Szép Terézia – igazgatóKámánné Szép Terézia – igazgatóA kultúrember eszménye nem más, mint annak az embernek az ideálja, aki minden körülmények között megőrzi igazi emberségét. Kultúrembernek lenni számunkra azt jelenti, hogy a modern kultúra viszonyai ellenére is emberek maradunk. – Albert Schweitzer

“Nagykanizsa és régiójának egyik legismertebb és legkedveltebb „kulturális gyöngyszeme” a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház, amely a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesületének tagintézménye, valamint a Területi Művelődési Intézmények Egyesületének tagja.Sokszínű kulturális tevékenységét Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata is segíti, támogatja. Az intézmény 65 éves fennállásának egyik jelentős mérföldköve volt, a 2005 januárjában történt fúzió: egyesült az egykori Erkel Ferenc Olajipari és a Kodály Zoltán Vasutas Művelődési Ház.

Kámánné Szép Terézia okleveles andragógus és művelődésszervező személyében 2005 októberében vezetőváltásra került sor. Az igazgató hitvallása szerint elengedhetetlen ebben a szakmában az alázat, a magas szintű szakmai tudás, elhivatottság, kreativitás, emberség.

A nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház munkatársainak és csoportjainak odaadással és kitartással végzett tevékenységét már országosan is ismerik, elismerik. Az általuk szervezett fesztiválok és nagy volumenű országos rendezvények, kiállítások, koncertek, egészségmegőrző programok közül néhányat kiemelve: az Országos Farsangi Fánkfesztivál, az Országos és helyi Vasutasnapok, Vasutas Nyugdíjas Klubok Kulturális Találkozója, Ezoterikus és Életmód Nap, valamint Egészségfesztivál.

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház természetesen minden olyan tevékenységet, programot megvalósít, lebonyolít, amely a művelődés, oktatás és sport körébe tartozik – minden korosztály érdeklődését megcélozva. Az intézményben számos művészeti csoport, civil közösség működik. Legjelentősebbek a Vasutas Nyugdíjas Klub, Mol Bányász Nyugdíjas Klub, Kodály Zoltán Énekkar, MAMIK Hagyományőrző Dalkör, Pántlika Néptánccsoport, Dél-Zala Táncegyüttes, Fafaragó szakkör, Egészség és Életmód Klub, Ulti Klub, TAI CHI- Belső Utak Iskolája, valamint a Kertbarát Klub.

Több alapítványnak, egyesületnek is otthont ad a művelődési ház Pl: a Kultúrával Kanizsáért Közhasznú Egyesület, Tehetséges Zenészek Zenekarokért Alapítvány, Nagykanizsai Szénhidrogénipari Kulturális Alapítvány, Olajipari Természetjáró Egyesület, Kőolajipari Dolgozók Sporthorgász Egyesülete.

A múlt és a jelen így méltón bizonyítja, hogy a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház ellátja vállalt társadalmi feladatát, a város közművelődését híven szolgálva és összefogva a tágabb régió vasutas- olajos dolgozók kulturális igényeit.”

Forrás: Nagykanizsa és Régiója Vállalkozások, intézmények 2012
Kiadó: Kanizsa-Infó Lapkiadó és Szolgáltató Kft.

Munkatársaink:

Kámánné Szép Terézia – igazgató
további 4 fő, pályázat útján támogatott munkatárs

 

Megjelent: 1151 alkalommal
Tovább a kategóriában: E-pont »
FACEBOOK

Kapcsolat

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

Cím  Nagykanizsa, Csengery u. 67.

Telefon  Tel: +36 30 9455-598

email  Email: kodalymk@kodalymk.hu

Naptár

« Július 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31